Povesti despre refugiati Ce pretentii au! Sa invatam de la italieni ca acusica trebuie sa-i primim si noi. Sa fim pregatiti ca sa-i facem sa simta ca la ei acasa

wc lux, toillet lux, refugiati, wi fi, statiune lux

Ma abtin sa comentez prea despre criza refugiatilor, dar nu ma pot sa ambtin sa nu relatez doua intamplari care ii au in centrul atentiei pe cativa refugiati ajunsi in Italia.

O cunostinta care lucreaza intr-o statiune aflata in apropierea granitei dintre Italia si Franta a avut de a face cu astfel refugiati, despre care cititm si ii vedem la televizor ca vin in Europa cu speranta ca vor o viata linistita.

Guvernul italian i-a primit in peninsula ca asa trebuie, ca a fost obligat, nu mai conteaza, iar aproximativ 30 dintre refugiati au fost cazati intr-un hotel in care lucreaza si cunostiinta mea. Li s-a asigurat cazare de lux, hotelul e de lux, masa, dar si ceva banuti, cica vreo 1.000 de euroi, iar pe deasupra si un consilier care sa-i ajute sa se integreze.

De aici incepe prima povestire. Consilierul isi face treaba cat de bine poate, dar refugiatii sunt nemultumiti de ea. De ce? Pentru ca femeia angajata de statul italian pe post de consilier pe probleme de integrare nu vrea sa le spele vasele, hainele si sa le faca curat in casa. Sa le fie si femeie de serviciu.

Normal ca femeia a refuzat ca doar nu a facut degeba scoala, si apoi …..pardon, dupa ce sunt batuti de soarta mai sunt si … ma abtin.

Cerinta lor e argumentata de faptul ca nu vor sa primeasca o alta femeie in camere ca ii spurca!!!

Trec peste asta si o spun pe a doua.

Cazare, masa, asistenta medicala si de oricare, bani, dar tot mai trebuie ceva: wi-fi

Refugiatii s-au plans celor de mai sus  ca sunt izolati de lume pentru ca nu au semnal wi-fi, iar in cazul in care problema nu se va remedia  vor parasi hotelul pe raspunderea statutului. Se simt discriminati.

Sa mai spui ceva. Si noi, romanii, suntem refugiati in propria tara …..

 

 

Lasă un răspuns