E rosie si indrazneata. Ghici ce este? E o trecere de pietoni regulamentara? Vopsita si semnalizata e, dar practic …nu cred

trecere de pietoni, zebra bacau, ciudata trecere de pietoni, bacau centru

Vreau traversez, dar un autoturism dotat cu sofer cu claxon ma atentioneaza ca-i stau in cale. Dintre blocuri izvoraste o straduta pe care circula fara restrictii autoturisme, deci sunt pe strada, si nu pe trotuar. Fac trei pasi spre stanga si sunt pe spatiul verde, in dreapta e cam aceeasi poveste, poate cu putin trotuar, daca se pot spune asa.

Mai exact: sunt pe partea cladirii Primariei, la 30 de metri de ea inspre Tic-Tac, si vreau sa traversez regulamentar, de data asta :),  pe partea Casei de Asigurari de Sanatate.

Cum procedez? Sunt pe strada sau nu ? Risc sa fiu sanctionat contraventional, ca de claxonat sunt obisnuit? Strada care duce intre blocuri e drum public iar riveranii de langa Directia de Taxe si Impozite isi trag masinile la blocuri, si nu numai ei. Deci, e o strada pentru trafic rutier. Trotuare nu are.

Prin definitie, trecerea de pietoni are rolul sa ajute oamenii sa traverseze in conditii de siguranta., iar mai mult decat atat: zebra face legatura dintre doua trotuare.

Imaginea vorbeste de la sine. Din cate imi aduc aminte, trecerea cu pricina e de ani buni acolo, dar nimeni nu s-a gandit ca nu prea e trecere pentru pietoni si ca e o combinatie de ceva cu altceva.

Trecerile de pietoni, precum aceasta prezinta riscuri de securitate pentru pietoni și sper ca cei in masura se pot gandi macar un minut daca am dreptate sau nu, sau  pe viitor pot evita astfel de greșeli .

Detalii legate trotuare, precum ca nu sunt paralele, si celelalte priviind amenajarea lor, le las in seama altora.

Orcium, imi place ca e rosie. Avem un oras galben/rosu.

Lasă un răspuns