„Nu bea apa de la pompa ca o spurci. Noi platim apa, Paduchiosule”

Au ajuns in functii inainte sa se infiinteze institutiile. Unii dintre noi au fost imputerniciti sa decida chiar daca pentru ei tabla inmultirii e un joc greu.

Raul pe care il fac e o dilema si pentru ei pentru ca nu au calitatea necesara sa realizeze ce se intampla in randul celor care intr-adevar merita atentie. Doar atunci cand soarta iti da suturi in fund si cobori printre cei asupriti ai posibilitatea sa realizezi ce specie de parazit esti pentru societate.

Faza autoimputernicirii “barbarilor” este interpretata de catre cei care au timp sa vada adevarul ascuns ca o colonizare a gandurilor noastre si o asuprire brutala, directa sau indirecta, a opiniilor personale.

In condtiile deja stabilite, e clar ca noi, aceasta categorie umana agresata de slugi politice, suntem victime ale unor minti voioase ce au grija sa complice lucrurile pana la perfectiune.

Florin, nu are mai mult de 45 de ani, a cresut la oras. E inalt, subtirel, iar acum vorbeste doar cu el insusi. Si totusi, uneori mai depaseste frontiera autoizolarii.

Era joi, termometrul arata 38 de grade Celsius, porumbeii s-au adunat langa tomberoanele de gunoi din cartier. L-au vazut pe Florin apropindu-se. Parca aveau stabilita o intalnire la ora fixa.

A rezemat de un perete sacul de rafie plin cu doze zdrobite si a scos din buzunar o bucata de paine pe care a inceput sa o rupa in bucati mici si i-a hranit pe prieteni lui. A cautat in tomberoane si alte bucati de paine si si-a hranit din nou prietenii, iar apoi si-a luat sacul de rafie si a plecat.

Pe cati dintre noi, ne intereseaza soarta lui Florin? De ce traieste din gunoaile aruncate de noi? De ce a ajuns asa? …..E condamnat sa suporte un trai mai greu ca al porumbeilor? Nu putem face nimic pentru el sau pentru cei care sunt in aceeasi situatie ca el? Nu mai are nicio sansa sa devina ce a fost?

Urmarindu-l pe Florin, la cativa metri distanta de tomberoane, s-a oprit sa-si potoleasca setea la o ciusmea (pompa, cum ii spunem). Nu a apucat sa scoata apa ca o voce asediatoare l-a condamnat din nou. “Pleaca boschetarule ca strici pompa. Du-te si te spala in alta parte. Aici nu e baie comunala. Noi platim apa asta, iar tu o umpli de paduchi”

Cum se întîmplă de multe ori, cînd o minte prost asezata in scafarlia unui dobitoc ce scoate vorbe ce nu au sprijin dinăuntru, noi ii acceptam pe acesti tirani ai propriilor suflete. Si Florin si-a ascultat sufletul.

La cativa metri distanta de ciusmea, o strachina veche era plina ochi cu apa, probabil era lasata de un supravetuitor al dictaturii perfide pentru ca patrupedul blocului sa-si potoleasca setea, iar din ea a baut si Florin.

Cei de sus sunt si ei cei de jos!

Nu am sa postez fotografii cu Florin pentru ca imi este frica ca ii fac un rau si mai mare. Daca data viitoare, un alt vecin nu il va mai lasa sa bea apa din strachina patrupedului. Poate se imbolnaveste cainele……

Personajul din imagine nu e Florin.

One thought on “„Nu bea apa de la pompa ca o spurci. Noi platim apa, Paduchiosule””

  1. Miruna Costea spune:

    Vreau sa va felicit pentru articol in conditiile in care asta e realitatea. Am si eu vecini celebri. Trebuie sa fim oameni. Am citit si alte articole interesanet si ma bucur ca nu sunt intoxicata cu violente.

Lasă un răspuns