Imi este dor de emisiunea Amprente :(

Inca de la inceput, emisiunea Amprente a demonstrat ca va fi un succes. Primele doua editii au fost dedicate unui subiect care a necesitat mai bine de o luna de documentare, dar a meritat. Anii au trecut, iar emisiunea Amprente a devenit o buna sursa de inspiratie pentru televiziuni si ziare nationale.

Un subiect greu, dar care te pune in valoare. Ii multumesc lui Edi, cel care mi-a deschis ochii, dar mai ales colegilor, Celestin Antal si Lucian Cochior ca m-au suportat, dar si colegilor cu care am lucrat la urmatoarele editii> Ionut Balan, Marius Gherghel, Daniel Benchea, Ionut Diaconu, Robert Buda, Irinel Tudor, Andrei Gritcu si Marian Bamboi. De fapt, le multumesc tuturor.

Pe 21 august 2008, în cimitirul din Faraoani, s-au comemorarat 20 de ani de la tragicul accident în care şi-au pierdut viaţa 27 persoane in urma unui accident rutier petrecut la Valea Uzului. In acea perioada a anului era o obisnuinta pentru familiile din Faraoani, Valea Mare si Orbeni sa mearga la munca, la cules cartofi, in judetele Harghita si Covasna.

63 de personae, cate au incaput, de toate varstele s-au urcat in camionul mortii. Pentru ei era o bucurie sa iasa din sat si sa mai vada lumea, iar pe deasupra sa se intoarca acasa si cu bani si cu cartofi pentru iarna.

Pe drum, se glumea, se rădea, până când au ajuns la Valea Uzului, unde s-a produs tragedia. 27 de persoane si-au pierdut viata: 23 erau din Faraoani şi Valea Mare, iar patru din Orbeni.

25 august 1988 avut loc înmormântarea in Faraoani, o inmormantare supravegheata cu atenti de securistii trimisi acolo pentru ca accidental sa ramana un secret si pentru ca rudele sa nu se revolte.

Despre acest accident aveas anu se scrie nimic pana in 2008, cand emisiunea Amprente a mers la Valea Uzului, iar cu sprijinul preotilor am reusit sa obtinem, in exclusivitate imagini video de la inmormantare.

Va invit sa urmariti pe youtube cele doua parti ale emisiunii, care ulterior au aparut si la Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, iar sambata si la Romania TV.

 

 

One thought on “Imi este dor de emisiunea Amprente :(”

  1. Aurel Moraru spune:

    Frumoasa emisiune domnul Catalin. Pacat ca nu o mai putem vedea. Fratele meu a fost in camion la Valea uzului si ati fost vorbit cu el la biserica. Am vazut si alte emisiuni la noi in faraoani. Sanatate.

Lasă un răspuns