Gunoiul e proprietate publica. Colectorii de pet-uri de la ghene (nu le spun gunoieri sau boschetari) risca sa ajunga in puscarii :)

Cica sparlamentarii se pregateau sa dea drumul la programul Prima Casa EcoPet, dar iata ca unele administratii locale blocheaza transparenta initiativei. Pe colectorii de PET-uri ii pasc dosare grele. Nu stiu de care, dar de carton sigur. Asta in conditiile in care alesii vor implanta si in oraselul nostru decizia omologilor de la Iasi.

In orasul in care la Palas Mall  se vand mai multe cafele decat bilete la Palatul Culturii, dar e capitala culturala a Moldovei, gunoiul a devenit proprietate publica. Asa se face ca cei care colecteaza pet-urile din ghenele de gunoi trebuie sa mai astepte pana sa mai acceseze programul Prima Casa EcoPet. Era sansa lor.

Primaria Iasi s-a gandit (da. primaria gandeste) sa modifice regulamentul de salubritate pentru ca nu mai poate sa suporte, ATENTIE, pierderile cauzate operatorului de salubritate de cei care colecteaza, din nou ATENTIE,  ilegal pet-urile de la ghenele de gunoi.

Astfel, alesii iesenilor au stabilit faptul ca deseurile sunt proprietate publica. Cum ? Simplu: odata duse la ghena devin proprietate publica, iar cei care vor sa le mai adune pot sa infunde puscariile. Cele din plastic pentru ca restul is pline cu parlamentari, ministri, primari si consilieri.

Si uite asa dispar amaratii aia care pe langa faptul ca faceau ceva bun (colectare selectiva exista doar pe hartie) isi castigau si existenta aia „vai de mama ei”. Acum, ramanem fara ei si se va umple tara asta cu gunoaie, si la propriu.

In Bacau, nu are cum sa apara o asemenea ideieeeee. Si daca se va aplica si in Bacau as vrea, in prima masura, sa ne spuna firma de salubritate care e procentul la colectarea selectiva in Bacau?

2 thoughts on “Gunoiul e proprietate publica. Colectorii de pet-uri de la ghene (nu le spun gunoieri sau boschetari) risca sa ajunga in puscarii :)”

  1. Cristina spune:

    Ha,ha,ha. E tare asta. Pai le dea munca firma care sufera ca le fura bidoanele.

  2. Tudor spune:

    Palatul Culturii e inchis din 2007-2008… Si ce oras sa fie capitala culturala a Moldovei, Bacaul meu si-al tau? Ha!

Lasă un răspuns