Finantari nerambursabile normale, dar la mana bacauanilor

Cei care doresc sa acceseze fonduri nerambursabile pe Legea 350 / 2005 pe domeniul Sport vor trebui sa faca dovada cofinantarii de 10 % din valoarea proiectului, iar maximul grantului va fi de 3.500.000 de lei. Astfel, cei care vor depune proiecte cu o valoare de 3.500.000 lei, vor trebui sa contribuie cu 350.000 de lei, ceea ce inseamna ca autoritatea finantatoare va pune la bataie 3.150.000 de lei..

Singura problema, daca pot sa-i spun asa, e faptul ca autoritatea finantatoare nu poate garanta, atentie, faptul ca pana la finalul contractului isi va respecta obligatia financiara, 90 la suta din valoarea proiectului, asta in conditiile semnarii contractului. Exista posibilitatea, dupa cum a spus si Radu Ababei, ca institutia sa nu aiba toti banii la buget.

Mai pe romaneste ca nu pot sa spun “bacauaneste”, daca noi bacauanii nu ne platim taxele, impozitele sau amenzile, de orice fel ar fi ele, ong-urile nu vor primi toti banii pentru contractul aflat in derulare sau dus la final.

Pe domeniul Social intervin schimbari in bine, astfel: se mareste plafonul cheltuielilor salariale la 80 la suta, iar cel a cheltuielilor administrative la 50 la suta.

La Culte, valoarea finantarii nerambursabile se duce la maxim 400.000 de lei.

Si pentru Educatie –Tineret- Mediu vine o veste buna. De la 15.000 de lei, grantul maxim va fi de 30.000 de lei.

Cum se prcoedeaza?

ONG-ul X cheltuie si Primaria Bacau trebuie sa-i deconteze banii, in limita celor 90 de procente din valoarea totala a proiectului. Aici exista riscul ca ong-ul sa plateasca ce are de platit si sa nu-si mai primeasca banii. Primaria nu e obligata. Daca nu are, apoi nu are.  E la mana contribuabilor. Ei sunt finantatorii, iar Primaria Bacau va respecta contractul de finantare.

aici gasiti propunerile initiale priviind modificarile propuse pentru HCL 13/2014

Amendamentele au fost sustinute de consilierul Ilie Barzu- PNL si votate de toti consilierii prezenti.

foto: desteptarea.ro

One thought on “Finantari nerambursabile normale, dar la mana bacauanilor”

  1. Smecherul spune:

    Goian cati bani ia? Si cumatrul Apostol nu mai ia bani ca nu se poate asa ceva.

Lasă un răspuns