Vor sa schimbe finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale

Lei

Cosmin Necula: Doresc să vă fac cunoscut cel mai recent proiect de lege pe care l-am depus în Parlament săptămâna aceasta.

Este vorba despre modificarea și completarea Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, proiect pe care l-am inițiat împreună cu europarlamentarul Victor Negrescu.

Pentru modificările pe care le propunem am avut drept exemplu state europene în care experiența campaniilor electorale este una decentă iar esența stă în calitatea programelor prezentate și în transparența finanțării partidelor politice.     Cele mai importante schimbări pe care le propunem sunt:

–         O altă finanțare pentru partide astfel încât un cetățean va putea susține un partid politic cu maximum un salariu mediu pe an iar o persoană juridică cu până la 10 % din impozitul pe profit plătit pe anul fiscal precedent;

–         Candidații și partidele politice nu vor mai utiliza alte materiale de campanie cu excepția printurilor pe hârtie

–         Nu vor mai exista afișe, bannere și mesh-uri atârnate pe toate gardurile și zidurile. Afișele vor fi permise doar în spațiile special amenajate de către autorități.

În urma aprobării acestor modificări, candidații și partidele politice vor avea șanse egale de exprimare în campaniile electorale iar bugetele alocate pentru acestea vor fi unele rezonabile, adaptate realităților economice din țara noastră.

 

Lasă un răspuns