George Bogatu, luat la misto de colegi. Necula l-a trimis in CL cu temele nefacute

Proiectul privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuili dar si a Programului de Investitii pentru 2015 pentru municipiul Bacau s-a aprobat. Introdus primul pe ordionea zi, proiectul, cu doua parti, a trecut cu 16 voturi pentru (majoritatea PNL-ista si-a spus cuvantul), sase impotriva (UNPRisti si PSD-istii) si o abtinere.

Povestea bugetului a inceput dimineata la sediul PSD, acolo unde deputatul Cosmin Necula a sustinut o conferinta de presa. „Consider acest proiect ca fiind nelegal.”

Proeictul a fost publicat pe site-ul www.primariabacau.ro pe data de 15 februarie 2015. Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică prevede că proiectul de lege trebuie să fie transmis opiniei publice cu cel puţin 30 de zile lucrătoare înainte de supunerea spre avizare de către autorităţile publice.

„E un proiect scos pe sub masa ca sa nu ne dam seama ce se intampla cu el”, Cosmin Necula

Ovidiu Popovici, secretar, spune ca fost pus la avizerul Primariei. De fapt, situatia  e alta: de la avizer erai trimis intr-o camera minuscula unde trebuia sa respiri acelasi aer cu functionarul din acel birou in timp ce citeai un dosar gros si greoi. asa spun bacauanii care au vrut sa stie mai multe despre acest proiect)

Inapoi la conferinta PSD

Cosmin Necula a solicitat dreptul de a lua cuvantul in plenul Executivului bacauan, dar solicitarea a ajuns la secretarul Ovidiu Popovici abia azi si nu s-a mai putut face nimic. Necula sustine cu harti ca el a trimis solicitarea de cateva zile. Asta l-a enervat si mai tare:

„Garantez ca daca nu ne vedem in sala Consiliului Local, una ce trebuie sa fie democratica, ne vom vedea in sala instantelor si la Parchet”.

Povestea se muta in Consiliul Local, acolo unde cei doi consilieri PSD-Geroge Bogatu si Zvetlana Zaharia- au avut o prestatie total diferita de ceea ce incerca Necula sa arate: nelegalitatea proiectului privind aprobarea bugetului local.

Nu numai ca au votat ordinea de zi pe care era trecut proiectul, era primul, dar prin ceea ce au facut ulterior au starnit mistourile PNL-istilor si nu numai.

George Bogatu a demonstrat ca are probleme de comunicare. Mai grav: necunoastere.

Asa a aparut replica lui Vasile Tescaru- viceprimar: „Am impresia ca cineva v-a trimis aici cu lectia nefacuta. Incercati sa va aduceti aminte ce ati citit”

Neculai Nechita catre Bogatu: Domnul deputat Necula nu prea cunoaste legea

De la prezidiu se mai aude: Planul B aveti?

Bogatu a incercat sa-si continue ….ceva (pledoarie nu era), dar usor s-a stins si au aparut alte replici:

Iulian Stoican catre Bogatu: „Vorbeste cu colegul de la Bucuresti sa ne ajute”

Tescaru: Dupa ce criterii se produc amendamentele  dv? Bogatu: Nu citesc corect !?

La inceputul sedintei, Zvetlana Zaharia a cerut sa se scoata proiectul de pe ordinea de zi, dar nimic.

Ideea e ca Executivul nostru e cam slab pregatit!

Revin cu alte materiale din CL. Manolache si UNPR-stii au vrut sa se aloce bani pentru o cresa, dar amendamentul lor nu a trecut.

Se vor aloca multi bani si anul acesta pentru Sala Polivalenta si Stadion. Pentru proiecte.

Scriu mai tarziu.

foto> kristofer.ro

Lasă un răspuns