Scrisoarea de recomandare Exemple Dosar angajare

Scrisoarea de recomandare are un rol foarte important in imaginea pe care angajatorul si-o va forma despre tine, asadar ar fi bine sa ii acorzi atentia cuvenita chiar daca nu iti revine tie responsabilitatea redactarii acesteia.

O scrisoare de recomandare eficienta trebuie sa respecte o numita structura.

In primul rand, referinta ta trebuie sa ofere toate datele necesare
indentificarii sale: nume, prenume, organizatia, pozitia in organizatie, adresa completa si numarul de telefon al organizatiei, e-mail-ul la care poate fi contactat, relatia profesionala cu tine. In cazul in care esti student si aplici pentru o bursa sau pentru un post, dar nu prea ai experienta de lucru, poti apela la profesori, indrumatori, colegi de facultate etc. pentru a redacta scrisoarea de recomandare.

In cuprinsul propriu-zis al scrisorii, referinta ta trebuie sa specifice ce post ai ocupat, ce responsabilitati iti reveneau, ce abilitati erau necesare, masura in care iti indeplineai sarcinile, comportamentul la locul de munca, cateva caracteristici ale tale considerate esentiale de acesta. Referinta ta poate spune, de exemplu, ca ai ocupat pozitia de secretara a managerului executiv si ai dovedit efcienta in rezolvarea la timp a problemelor stringente, precum si o mare capacitate de rezistenta la stres, avand in vedere situatiile de criza prin care a trecut organizatia in momentul X. De aceea referinta ta considera ca esti perseverenta si ai posibilitati de autodepasire.

Concluzia unei scrisori de recomandare contine parerea exprimata succint a referintei despre tine si propunerea explicita pentru ocuparea pozitiei pentru care aplici.

Daca organizatia pentru care aplici are anumite cerinte care trebuie tratate in documentatia ta de angajare, iar tu ai scrisori de recomandare care nu le evidentiaza concret, apeleaza la referinta ta pentru o noua scrisoare. Important este nu numai sa ai scrisori de recomandare, ci si sa-ti serveasca sa obtii postul !

Exemplu scrisoare de recomandare

RECOMANDARE

Domnul ……………..a ocupat postul de Associate Manager in cadrul firmei noastre in perioada ……………………., contribuind la mentinerea si dezvoltarea activitatii organizatiei.

Prinre responsabilitatile domnului ……………….se numarau conceperea strategiilor de comunicare si marketing, evaluarea periodica a activitatilor firmei, interventia in situatiile de urgenta si propunerea unor programe pentru atragerea simpatiei comunitatii si angajatilor. Domnul ………………..a dovedit tact si perseverenta in rezolvarea unor probleme de markeing mai vechi ale firmei si a contribuit in mare masura la crearea unui mediu intern unit si solid. Domnul ……………..a valorificat toate cunostintele sale dobandite in strainatate pentru a aduce …………….. intre primii trei producatori de din tara.

Domnul ……………. si-a intrerupt activitatea in cadrul firmei noastre la data de 20 septembrie 2005 ca urmare a propriei sale decizii, cautand un post de conducere mai inalt si intr-un alt domeniu pentru a-si putea valorifica la maximum resursele creative.

Suntem siguri ca domnul ………….. isi va dovedi abilitatile si devotamentul si fata de dumneavoastra, aducandu-si aportul la evolutia organizatiei dumneavoastra.

Director executiv,
Scrisoarea de recomandare, alături de curriculum vitae şi scrisoarea de intenţie, nu trebuie să lipsească din dosarul unei persoane care doreşte să-şi schimbe locul de muncă, care candidează pentru ocuparea unui alt post. Este de dorit ca scrisoarea de recomandare să fie întocmită şi semnată de managerul firmei de la care angajatul intenţionează să plece sau a plecat.
Dacă cel care doreşte să se angajeze este proaspăt absolvent de liceu sau de facultate şi i se solicită scrisoare de recomandare, profesorii sunt cei care pot „elibera“ astfel de scrisori. Fostul diriginte, unul dintre foştii profesorii, sau decanul facultăţii pot întocmi o scrisoare în care să prezinte pe scurt calităţile pe care tânărul solicitant al scrisorii le-a avut la şcoală sau la facultate.
sursa: http://www.e-saloane.ro

Lasă un răspuns